Word lid

Wil je ook zwemles volgen bij de Wassenaarse Reddingsbrigade? Word dan lid! De allerkleinsten kunnen beginnen met zwemles voor hun A, B of C diploma. Als de kinderen iets ouder zijn kunnen ze leren om zichzelf en anderen te redden bij de Jonge Redders. Jongeren en volwassenen kunnen hun conditie op peil houden en trainen om lifeguard te worden.

-Aanpassing vanwege Corona-
Wilt u uw kind aanmelden, dan kunt u een e-mail sturen naar zwembad@wrb.biz. U krijgt dan meer informatie over de tijdelijke aanmeldprocedure. Houd rekening met een langere wachttijd. Het zwembad is 3 maanden dicht geweest en we kunnen helaas nog niet op volle toeren draaien. Voorheen was de wachttijd ongeveer 3-4 maanden.

Aanmeldingsformulieren

Aanmeldingsformulieren zijn op donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur verkrijgbaar bij de kassa van de Wassenaarse Reddingsbrigade in het Sterrenbad. De formulieren kunnen daar ingeleverd worden met betaling van contributie en inschrijfgeld.

Contributie

De contributie voor (een deel van) het verenigingsjaar, lopend van 1 januari t/m 31 december, bedraagt €32,50, het inschrijfgeld is €3,50.

Kosten zwemlessen

De kosten van de 10-badenkaart voor de zwemlessen bedragen: €40,-

Zwem-ABC

U kunt uw kind vanaf 4 jaar opgeven. Voor het watervrij maken bestaat er echter wel een wachtlijst. Uw kind wordt schriftelijk opgeroepen als hij of zij aan de beurt is.

Jonge Redders

Kinderen vanaf ongeveer 8 jaar kunnen zich opgeven voor de Jonge Redders. Zij kunnen op verschillende niveaus instromen. Kinderen die bij de WRB hun zwem ABC hebben gevolgd stromen automatisch door naar niveau Brons 1. Voor zij-instromers wordt middels een proefles (en op basis van leeftijd) gekeken op welk niveau zij kunnen instromen. Voorwaarde is wel dat deze kinderen over een basis zwemvaardigheid beschikken, zoals het zwem ABC en in staat zijn zichzelf in verschillende situaties in het water te redden.

Lifeguards

Na de Jonge Redders-opleiding volgt de opleiding tot (assistant) Beach Lifeguard. Om als volwassene zonder voorbereidende diploma’s lifeguard te worden, moet een speciaal trainingsprogramma (met selectieprocedure) gevolgd worden. Houd de website in de gaten voor nieuwe selectiedagen.