Word lifeguard

Wassenaar verzorgt haar eigen strandbewaking met lifeguards die ze zelf opleiden volgens de richtlijnen van de KNRM. Ze krijgt hier ook ondersteuning in vanuit de KNRM. De lifeguards in Wassenaar werken op vrijwillige basis. Er wordt natuurlijk wel bepaalde inzet van onze vrijwillige lifeguards verwacht. De Wassenaarse Reddingsbrigade bepaalt zelf wanneer zij nieuwe lifeguards werven en een trainingsprogramma aanbieden.

Om als volwassene zonder voorbereidende diploma’s lifeguard te worden, moet een speciaal trainingsprogramma (met selectieprocedure) gevolgd worden.

Selectieprocedure

Elke nieuwe lifeguard wordt na aanmelding uitgenodigd voor een selectiemoment. De selectie bestaat uit een zwemtest en twee (informele) gesprekjes. Ben je geïnteresseerd? Bekijk het aanmeldingsformulier voor alle eisen en vul het in. Wij proberen dan zo snel mogelijk contact met je op te nemen.

Doorstromen vanuit het zwembad

De Wassenaarse Reddingsbrigade biedt voor kinderen ook zwemlessen aan in het Sterrenbad in Wassenaar. Het begint met watergewenning, zodat daarna kan worden gestart met het Zwem ABC. Aansluitend kunnen kinderen het lesprogramma van de Jonge Redders volgen, een coproductie met de KNRM. Hierin ligt de nadruk op zelfredzaamheid en reddingsvaardigheden. Na deze opleiding volgt de opleiding tot (Assistant) Beach Lifeguard en mogen ze op het strand aan de slag.